krabpaal van hout

Waarom een houten boomstam krabpaal beter is

Een krabpaal van hout of een boomstam krabpaal is de beste krabpaal voor je kat. We noemen een aantal redenen waarom je beter voor een houten krabpaal kunt kiezen dan voor een synthetische krabpaal.

 

Het is natuurlijker

Katten krabben van nature kun nagels aan een boom. De vezels die achter de nagels van je kat blijven hangen zijn ook niet schadelijk voor je kat. Bij een krabpaal met synthetisch materiaal is dit eerder het geval.

 

Het is duurzamer

Niet alleen de nagels van je kat zijn belangrijk. Ook het productieproces en de impact op milieu speelt een rol. Een synthetische krabpaal is gemaakt van veel polyester en karton. Daarnaast gaat deze krabpalen veel minder lang mee en moet je vaker een nieuwe kopen. Een houten krabpaal van boomstam daarentegen gaat heel je leven lang mee. De houten krabpalen van catandwood zijn samengesteld uit een beheerd bos en de stammen worden geselecteerd met een boswachter. Berkenhout is een houtsoort wat daarnaast snel groeit.

Het is mooier

Niet alleen je kat zal blijer zijn met een houten krabpaal. Ons motto: weg met al die ouderwetse, lelijke stoffen krabpalen. Het is tijd om je interieur te upgraden. Probeer daarom een krabpaal van hout. Bevalt de krabpaal niet, dan kun je hem ook terugsturen binnen 14 dagen. Geschikt voor elke design en elk interieur. Zoek je een niet al te hoge krabpaal? Bekijk dan de medium hoge krabpaal.

Terug naar blog